Культура донорства, жіноче здоров’я, допомога колегам: найцікавіші статті за рік на сайті Район.Медицина

31 Грудня 2023, 12:47
Культура донорства, жіноче здоров’я, допомога колегам: найцікавіші статті за рік на сайті Район.Медицина 2611
Культура донорства, жіноче здоров’я, допомога колегам: найцікавіші статті за рік на сайті Район.Медицина

Рік, що минає, для наших українських медиків та й загалом медичної галузі був непростим. Активне впровадження реформ, що дало новий поштовх розвитку медицини та впровадженню нових стандартів у лікуванні, зазнало відбитків війни. Воєнні дії, своєю чергою, в рази збільшили навантаження на медичну систему. 

Однак українські медики витримали і показали світу свою стійкість та незламність, професіоналізм та мужність.

Сьогодні ми підбиваємо підсумки року та пропонуємо читачам пригадати ТОП0-5 статей на сайті Район.Медицина, які зібрали найбільше переглядів у 2023 році.

На п’ятому місці – «На Волині працює мобільна гінекологічна бригада: як до неї звернутися». Тут розповідається про те, як наприкінці 2022 за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, на Волині запрацювала мобільна гінекологічна бригада, що надає медичні послуги з питань сексуального і репродуктивного здоров’я тим, хто в силу різних обставин не може отримати їх в лікарні, зокрема, жінкам, котрі проживають у віддалених селах.

На четвертому місці – стаття з назвою «Їхали, бо не могли вчинити інакше: як волинські лікарі допомагали колегам на прифронтових територіях».  У ній ми зібрали три історії про лікарів з медичних закладів Волині, котрі допомагали місцевим жителям на прифронтових територіях та у закладах, де лікарі потребували допомоги колег.

Третє місце – стаття «Лапароскопія допомагає жінкам не тільки зберегти здоров’я, а й репродуктивні функції», – лікарка-гінекологиня Любомльського ТМО».

У ній про сучасні методи обстеження та лікування жіночих хвороб за допомогою лапароскопії, гістероскопії, про те, чому жінкам не варто боятися слів «лапароскопічна операція», кому і для чого їх проводять – розповіла завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Тетяна Франчук.

 

Друге місце – «Чути серцебиття рідного в грудях врятованої людини: як в Україні змінюється культура донорства». У ній ми розповіли про те, що вагомим чинником у розвитку трансплантології, а відтак – і порятунку тисяч життів, є формування культури донорства, найбільшою проблемою якої є зміна свідомості українців та ставлення до посмертного донорства, надання згоди на вилучення органів після смерті рідних.

Найбільше переглядів – 6852 – зібрала своєрідна стаття-підсумок про рік війни для української медицини: «Рік війни для української медицини: нові виклики, нові перспективи».

Попри все, цей рік для української медицини став своєрідним поштовхом для розвитку, а для наших хірургів – можливістю проводити складні операції, котрі постійно стикалися із наслідками складних поранень, мінно-вибухових травм…

У цьому матеріали ми пригадали, яким був рік для української медицини та якими досягненнями варто пишатися нашим медикам.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024