Туберкульоз не болить

19 Березня 2024, 14:15
Туберкульоз КОЛОНКА 2261
Туберкульоз

Ситуація з туберкульозу у Волинській області досить складна! Цифри говорять самі за себе та заставляють задуматись!

За інформацією обласного протитуберкульозного диспансеру, на Волині відзначається зростання захворюваності. Лише упродовж минулого 2023 року виявили 745 випадків захворювання на туберкульоз, з них – 93 дитини!!!

Найбільше хворих зареєстрували у Луцькому районі (206 випадків) та обласному центрі Волині (154), у Ковельському районі –  198 чоловік, у Володимирському районі – 103, на Камінь-Каширщині –  84 випадки туберкульозу.

Запідозрити туберкульоз можна за певними симптомами, проте краще виявити його при профілактичному огляді, не чекаючи появи ознак хвороби та не будучи джерелом інфекції для своїх рідних та близьких! Адже туберкульоз підступний тим, що продовж кількох місяців людина може не відчувати хвороби (він, на жаль, не болить)!

Не варто відмовлятись від щорічних профілактичних рентгенологічних обстежень, адже маємо значний ріст захворюваності на туберкульоз, особливо серед дітей! Адже на туберкульоз хворіють і вчителі, і вихователі дитячих садочків та й інші групи населення, а не тільки з груп ризику. А там діти!

А захворюваність серед дітей виросла значно!

Чи варто ризикувати? Чи маємо ми моральне право нехтувати хоч якоюсь можливістю своєчасного виявлення випадку туберкульозу?

Адже кожен несвоєчасно виявлений випадок туберкульозу легень –  це життя та здоров'я наших дітей та близьких! Це інфікованість десятків наших земляків, яка в будь-який час може перейти у хворобу та хтозна чим закінчитись! Тим паче, що цифрові технології рентгенологічних обстежень не дають жодних променевих навантажень, а результат дослідження стає відомим за кілька хвилин (а оцінити його можна навіть дистанційно).

А чому б не обстежувати внутрішньо переміщених осіб при постановці їх на облік (це ж організовані групи, вони мають дуже багато ризиків захворіти на туберкульоз (фактори які знижують опірність організму: стреси, переохолодження, недоїдання, недосипання, ... та умови для інфікування). Цінуймо здоров'я кожної людини!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024