Календар щеплень з порушенням графіку: що треба знати

18 Лютого 2024, 17:18
Календар щеплень з порушенням графіку: що треба знати 1378
Календар щеплень з порушенням графіку: що треба знати

У разі, якщо батьки хочуть захистити свого малюка додатково, або захистити себе проти інфекцій, вакцинація від яких не передбачена Календарем щеплень, вони можуть це зробити вакцинами, які зареєстровані в Україні.

Про те, як це зробити – розповідають фахівці Національного порталу з імунізації. 

Згідно з наказом МОЗ 595, у випадку порушення календаря щеплень вакцинація проводиться згідно з розділом ІІ «Порядок проведення щеплень», пункту 2 «Щеплення дітей з порушенням Календаря». 

Згідно з цим пунктом, при вирішенні питання про щеплення дітей з порушенням Календаря необхідно проводити вакцинацію з дотриманням мінімальних інтервалів. Не слід розпочинати серію вакцинації спочатку, якщо була пропущена доза, незалежно від того, скільки часу минуло. Необхідно ввести дози, яких не вистачає, за графіком з дотриманням мінімальних інтервалів.

Мінімальний інтервал – інтервал, який допускається до введення вакцини/анатоксину проти однієї і тієї самої інфекції особам з порушенням цього Календаря. Введення чергової дози вакцини/анатоксину з меншим, ніж мінімальний, інтервалом не зараховується. При виборі схеми вакцинації необхідно керуватися інструкцією виробника про застосування вакцини/ анатоксину.

Також ви можете провести щеплення для профілактики

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024