На Волині зросла кількість хворих з коронавірусом

07 Листопада 2023, 13:29
Грип та ГРВІ 798
Грип та ГРВІ

На Волині протягом тижня з 30 жовтня по 5 листопада зареєстрували 4634 випадки ГРВІ, з них – 242  випадки COVID-19.

За даними Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, захворюваність – на рівні минулого тижня, проте, кількість хворих COVID-19 зросла на 26%. Показник на 100 тисяч населення становить 454,9, що на 17% нижче епідемічного порогу та вказує на неепідемічний рівень активності.         

Серед всіх захворілих 62% становлять діти до 17 років. Госпіталізували 97 осіб, із них 31 – з COVID- 19. Із загальної кількості госпіталізованих близько 50% – діти. Летальних випадків серед осіб із гострими респіраторними інфекціями не зареєстрували.

Волинянам нагадують, що коронавірусна інфекція, грип та інші ГРВІ — це вірусні хвороби, а тому не потребують лікування антибіотиками. Антибіотик не діє на віруси та призначений для лікування лише бактеріальних інфекційних хвороб.

Найкраща профілактика — вакцинація. 

Читайте такожЩо потрібно знати про вакцинацію від грипу: рекомендації МОЗ

Нагадуємо, вакцинуватися від грипу дуже важливо. Це можна робити впродовж усього епідсезону. Бо ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо для людей із груп ризику. До них належать ті, кому 60 років і більше, діти від 6 місяців, вагітні, люди з хронічними захворюваннями та з професійної групи ризику.

При одночасному інфікуванні грипом і COVID-19 у 6 разів вищий ризик смертності. Вакцинація від грипу не захищає від коронавірусної хвороби і навпаки. Звертаємо увагу, що вакцини від грипу і COVID-19 можна вводити в один день. Таким чином ви збережете час і фінанси, щоб не витрачати їх на лікування (щеплення проти грипу не передбачені Національним календарем і вакцину потрібно купували власним коштом).

Післявакцинальні реакції трапляються зрідка і швидко минають. Серед них: нездужання, міалгія, головний біль, припухлість у місці ін’єкції, еритема в місці ін’єкції.

Читайте також: Чи можна вводити вакцину проти COVID-19 в один день із вакциною від дифтерії і правця

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024