ГРВІ та грип не лікуються антибіотиками, – Центр громадського здоров'я

14 Лютого 2023, 15:14
ГРВІ та грип не лікуються антибіотиками, – Центр громадського здоров'я 1884
ГРВІ та грип не лікуються антибіотиками, – Центр громадського здоров'я

У світі досі переважна більшість пацієнтів помилково вважає, що гострі респіраторні вірусні захворювання та грип можна лікувати антибіотиками. Україна в цьому не виняток.

Правда така: антибіотики для грипу та ГРВІ зовсім не помічні, нагадують у Центрі громадського здоров'я. 

А коли ви наперекір природі все одно вживаєте антибіотики без призначення лікаря, то сприяєте розвитку супербактерій. Такі бактерії здатні виживати краще за своїх попередників, а значить антибіотики вже не зможуть їх знищити.

Тому запам'ятайте кілька важливих правил щодо антибіотиків та поділіться ними з друзями.

  • Антибіотики лікують інфекційні захворювання, які спричинені бактеріями. Припустимо, якщо у вас є бактеріальна інфекція — ви не зможете визначити самостійно, який саме антибіотик потрібен вам. Зверніться до лікаря на консультацію.

  • Переривати чи раніше закінчувати призначений курс лікування антибіотиками — не можна. Інакше ми допомагаємо бактерії вижити та адаптуватися до дії антибіотиків.

  • Антибіотики – життєво важливо рецептурні препарати, які вживаються виключно за конкретними показаннями. Використовувати антибіотики для профілактики не лише неефективно, але й небезпечно!

  • Самовільне та безконтрольне приймання антибіотиків може не лише зашкодити людині, але й стимулює розвиток глобальної проблеми – антибіотикорезистентності. Невдовзі це може призвести до того, що інфекційні хвороби, які наразі швидко і без наслідків лікуються антибіотиками, можуть стати смертельно небезпечними для великої кількості людей.

Аби ефективно подолати неконтрольований обіг антимікробних препаратів, тепер в Україні антибіотики можливі лише за електронним рецептом. Докладно http://bit.ly/3Xrd7eg
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024