На Волині обговорили можливості створення мобільних аптек у сільських місцевостях

08 Лютого 2024, 10:39
На Волині обговорили можливості створення мобільних аптек у сільських місцевостях 1449
На Волині обговорили можливості створення мобільних аптек у сільських місцевостях

У Волинській ОВА відбулася робоча зустріч щодо реалізації ініціативи Міністерства охорони здоров’я України зі створення мобільних аптек.

Участь у нараді взяли голови територіальних громад області та представники фармацевтичних компаній, а також від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Волинській області брали участь виконувачка обов'язків начальника Ірина Вараніцька та завідувачка сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Тетяна Бойко.

Читайте такожЧи правда, що всі ліки за електронним рецептом є безоплатними

Як зазначила заступниця голови обласної державної адміністрації Мирослава Якимчук, у віддалених населених пунктах Волині існує проблема із доступом до придбання медичних препаратів.

Про перший успішний досвід відкриття мобільної аптеки на Харківщині розповів начальник управління охорони здоров'я ОДА Юрій Легкодух. Вона охоплює 80 населених пунктів області і діє виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.

Окрім того, назвали чіткі вимоги до створення мобільних аптек, що прописані у ліцензійних умовах. Зокрема, автомобіль повинен містити на зовнішніх поверхнях напис «мобільний аптечний пункт» та інформацію про приналежність до певного ліцензіата (аптеки, аптечної мережі чи інших субʼєктів, що мають відповідні ліцензії). Також у транспортному засобі має бути касовий апарат, холодильне обладнання, контроль температури та вологості повітря тощо.

 

Читайте такожЯк отримати «Доступні ліки» у 2024 році: роз'яснення НСЗУ

По завершенню дискусії, вирішили насамперед визначити найбільш віддалені населені пункти, де гостро стоїть проблема доступності ліків. Потому детально проаналізують відповідну інформацію та будуть шукати подальші шляхи вирішення питання.

Читайте також: Чи будуть доступними «Доступні ліки» для мешканців волинських сіл

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024