На Волині працюють над створенням мобільних аптек

05 Лютого 2024, 17:12
На Волині працюють над створенням мобільних аптек 1523
На Волині працюють над створенням мобільних аптек

Минулоріч Міністерство охорони здоров'я України започаткувало ініціативу зі створення мобільних аптек, мета якої підвищити рівень доступності купівлі ліків у селах.

Про реалізацію проєкту на Волині розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Легкодух, пише Волинська ОВА.

За його словами, на даний час кількість аптек в області, які підписали договір із Національною службою здоров’я України, у міській і сільській місцевості кардинально відрізняється. Страждають від цього насамперед пенсіонери та малозахищені верстви населення, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки». До слова, цю проблему також обговорювали в ОДА під час зустрічі з головою НСЗУ Наталією Гусак.

Читайте такожЧи правда, що всі ліки за електронним рецептом є безоплатними

Аптеки, які функціонують на території медзакладів, мають укласти договори з Нацслужбою здоров'я

«Якщо ми говоримо про мобільні аптеки, то ця робота вже розпочата. Зараз спільно з керівниками комунальних підприємств первинки, суб’єктами підприємницької діяльності, фармбізнесу, фармінспекцією обговорюємо питання та детально вивчаємо потребу. Для того, щоб спільно намалювати маршрути, куди потрібно їхати, щоб суб’єктам підприємницької діяльності, фармбізнесу також було це вигідно», – зазначив Юрій Легкодух.

Окрім того, начальник Управління охорони здоров'я Волинської ОДА наголосив, що ця робота повинна бути скоординована для потреб незахищених верств населення, які не можуть собі дозволити дороговартісних ліків.

Читайте також:  Як отримати «Доступні ліки» у 2024 році: роз'яснення НСЗУ

Як отримати для рідних отримати «Доступні ліки» в аптеках

На медзаклади Волині у Нацслужбі здоров’я за рік зареєстрували 43 скарги від пацієнтів, – Наталія Гусак

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024