Аптеки, які функціонують на території медзакладів, мають укласти договори з Нацслужбою здоров'я

23 Грудня 2023, 15:23
Аптеки, які функціонують на території медзакладів, мають укласти договори з Нацслужбою здоров'я 837
Аптеки, які функціонують на території медзакладів, мають укласти договори з Нацслужбою здоров'я

Усі аптеки та аптечні пункти у приміщеннях або на території лікувальних закладів будуть зобов’язані укласти договір з НСЗУ.

Завдяки цьому пацієнти зможуть отримувати там медпрепарати за програмою «Доступні ліки» безоплатно або з незначною доплатою. Відповідне рішення прийняв уряд, повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

«Відпуск медичних препаратів у межах програми «Доступні ліки» здійснюється в аптеках, що мають відповідний договір з НСЗУ. Однак, досить часто аптеки в медзакладах не мають таких договорів, отже пацієнт не може отримати в них призначені лікарем препарати за програмою реімбурсації. Сьогодні ми вирішуємо це питання», — сказав міністр Віктор Ляшко.

Читайте також: Що робити, якщо в селі немає аптеки з «Доступними ліками»

Національна служба здоров'я України адмініструє програму реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки» з 1 квітня 2019 року і напряму відшкодовує аптекам вартість відпущених пацієнтам ліків за рецептом. По всій країні близько 14 тисяч аптек мають такий договір із НСЗУ. Дотепер їм виплатили майже вісім мільярдів гривень.

Уже 4,43 мільйона пацієнтів отримали препарати за програмою «Доступні ліки».

Програма реімбурсації «Доступні ліки» постійно розширюється. Натепер вона містить понад 500 лікарських засобів для лікування найпоширеніших захворювань, а також медвироби. 

Читайте також: 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024