Як військовослужбовцям та ветеранам отримати безоплатну медичну допомогу у приватній клініці

06 Січня 2024, 16:36
Як військовослужбовцям та ветеранам отримати безоплатну медичну допомогу у приватній клініці 4066
Як військовослужбовцям та ветеранам отримати безоплатну медичну допомогу у приватній клініці

Національна служба здоров’я України продовжує розповіла як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Так ветеран може лікуватися безоплатно не лише в комунальних, а й у приватних медичних закладах, повідомляє Нацслужба здоров'я. 

Зараз 68 приватних клінік і лікарів-ФОП мають договір із НСЗУ на надання послуг за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах». Тож консультація лікаря-спеціаліста в таких закладах є безоплатною для пацієнта – за цю послугу платить держава. 

Щоб отримати безоплатну медичну допомогу лікаря-спеціаліста в приватній клініці, законтрактованій із НСЗУ, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря. Направлення видається на послугу, а не на конкретний заклад. Тож ви можете самостійно вибрати необхідного фахівця у будь-якій лікарні з договором із НСЗУ. 

Без направлення можна звертатися до таких спеціалістів: 

  • психіатр, зокрема, дитячий; 
  • нарколог; 
  • гінеколог, у тому числі дитячий; 
  • педіатр; 
  • фтизіатр, зокрема, дитячий. 

Направлення не потрібне також: при зверненні до лікаря, у якого пацієнт із хронічною хворобою перебуває під наглядом; при самозверненні у невідкладному стані. 

Знайти приватний медзаклад, який має договір із НСЗУ на амбулаторну допомогу, можна: за допомогою інформаційного дашборду на сайті НСЗУ за посиланням.

У полі фільтрів обирається область, групу послуг «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах»; зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже адресу та контакти лікарні. 

Читайте також: В Україні прогнозують збільшення кількості приватних реабілітаційних клінік та лабораторії

Щоб потрапити на прийом до лікаря, можна зателефонувати до медзакладу та записатися на зручний час. Якщо пацієнт визначив, що приватний медичний центр має договір із НСЗУ за амбулаторним пакетом, але відмовляє йому у безоплатній послузі, – варто подати скаргу до НСЗУ. 

Читайте такожВ жодному приватному медзакладі, який має угоду з НСЗУ, не можуть брати гроші з пацієнтів

Як безоплатно отримати консультацію у приватного лікаря: роз'яснення МОЗ

Які безоплатні медичні послуги може отримати ветеран при онкології

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024