Які безоплатні медичні послуги може отримати ветеран при онкології

12 Грудня 2023, 12:23
Які безоплатні медичні послуги може отримати ветеран при онкології 1388
Які безоплатні медичні послуги може отримати ветеран при онкології

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

На цей раз у Нацслужбі здоров'я пояснюють, які безоплатні медичні послуги можуть отримати ветерани війни. 

Якщо у ветерана діагностували онкологічне захворювання, він може лікувати його безоплатно. Держава покриває всі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів із раком на кожному етапі лікування. Для цього є три пакети послуг.

  • «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах» (докладно про нього можна почитати тут – прочитати тут).
  • «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах» (читайте тут ).
  • «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах» (http://surl.li/jpnvu).

У Нацслужбі здоров'я наголошують: дані пакети медичних послуг включають усі необхідні обстеження та ліки при злоякісному новоутворенні, зокрема, знеболення. Доплачувати ні за що не потрібно.

Для проходження променевої або хіміотерапії необхідне направлення лікуючого лікаря. На лікування гематологічних захворювань направити може також сімейний лікар.

Лікуватися безоплатно можна в Національному інституті раку або в будь-якому іншому закладі, який має договір із НСЗУ на онкологічні пакети. Таких лікарень зараз 114 по всій Україні. Щоб знайти потрібну лікарню:

  •  подзвоніть до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77;
  •  зайдіть на інформаційний дашборд на сайті НСЗУ «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій».

Читайте також: Як ветерану війни отримати безоплатну паліативну допомогу

 
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024