В Україні прогнозують збільшення кількості приватних реабілітаційних клінік та лабораторії

04 Грудня 2023, 14:13
В Україні прогнозують збільшення кількості приватних реабілітаційних клінік та лабораторії 386
В Україні прогнозують збільшення кількості приватних реабілітаційних клінік та лабораторії

Експерти прогнозують, що у приватному секторі системи охорони здоров’я України зросте попит на відкриття вузькоспеціалізованих медичних центрів та медичних лабораторій.

Про це йшлося на форумі «Майбутнє медицини в Україні», що відбувся у Києві, передає «Укрінформ».

За словами експерта у сфері консалтингу Андрія Мокрякова, повномасштабна війна вплинула на ринок приватних медичних центрів в Україні, зокрема, змінився розподіл споживачів та найбільших гравців на ринку.

Читайте також: Як відбувається реабілітація після ампутації: покрокове пояснення

«В Україні чисельність населення продовжує знижуватися. Виїхало з країни близько 30% населення. З них, за прогнозами експертів, 10-15%, найімовірніше, вже не повернуться. Ті, хто залишилися в Україні, надаватимуть перевагу приватним медичним закладам, де пацієнти мали позитивний досвід, якісне медичне обслуговування, а також, коли є потреба отримати медичну послугу якнайшвидше. Бо приватні заклади, на відміну від державних, можуть це забезпечити», – сказав Мокряков.

Він спрогнозував, що на ринку приватних медичних закладів в Україні буде попит на відкриття вузькоспеціалізованих медичних клінік та медичних лабораторій. 

«Також буде попит на відкриття реабілітаційних клінік. Бо кошти, які виділяються державою на реабілітацію та лікування за кордоном, зокрема, поранених військових, не покриває всю потребу в Україні. Бізнес, що планує відкривати реабілітаційні клініки, планує вже сьогодні у майбутньому перепрофілювати їх на паліативні заклади для дорослих та дітей», – зауважив Мокряков.

Читайте такожЯк почати реабілітацію: інструкція для пацієнтів

Нагадаємо, в Україні щороку зростає кількість приватних медичних закладів, які надають реабілітаційні медичні послуги за Програмою медичних гарантій, та отримують кошти від Національної служби здоров’я України. За реабілітацію одного пацієнта у стаціонарі заклад отримує 33 607 гривень, за реабілітацію у стаціонарі за одним напрямом - 19 769, за амбулаторну реабілітацію - 10 820 гривень. Наступного року фінансування напряму «Реабілітація» зросте до понад 5,5 мільярдів гривень.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024