П'ять речей, які не потрібно робити дитині перед вакцинацією

16 Грудня 2023, 11:17
Вакцинація 1443
Вакцинація

Вакцинацію дітей часто перетворюють на великий проєкт з купою додаткових обстежень та обмежень. Але часто бажання батьків ретельно підготуватися до щеплення дитини можуть відрізнятися від дійсно необхідних кроків.

У Міністерстві охорони здоров'я розповідають, що не потрібно робити перед щепленням:

НЕ робіть додаткових аналізів крові чи сечі дитини. У більшості випадків їх роблять лише для заспокоєння батьків перед вакцинацією дитини. Аналізи потрібні лише в разі, якщо дитина має хвороби чи стани, що потребують додаткових медичних обстежень перед вакцинацією, як-от відновлення після лікування онкології. У всіх інших випадках це лише зайвий клопіт та витрачені гроші.

Читайте також: Що робити батькам, якщо дитина пропустила календарні щеплення

НЕ давайте наперед дитині протизапальні чи протиалергічні засоби. Це не лише зайве, але й може нашкодити, адже на препарати можуть розвинутися побічні ефекти, що можуть завадити лікареві розтлумачити симптоми в період після вакцинації.

Не відкладайте щеплення через незначне нездужання. Нежить – НЕ привід для перенесення вакцинації на потім.

Читайте такожЯк батькам відстоювати право дитини на вакцинацію

Не ізолюйте дитину від інших людей перед щепленням. Для здорової дитини без серйозних порушень імунітету ці обмеження не потрібні, а лише завдадуть більше стресу та страху перед щепленням.

Не нервуйтеся – зберігайте спокій. Адже дитина відчуває ваш настрій, і через вашу тривожність сама може почати нервувати та злякатися щеплення.

Читайте такожДитяча хвороба та не можна вакцинуватися: ТОП-5 міфів про кір

Не відкладайте щеплення дитини через перестороги! Проконсультуйтесь зі своїм лікарем, лише медик може призначити додаткові аналізи чи перенести вакцинацію в разі симптомів захворювання.

Читайте також: Вакциновані проти пневмококової інфекції діти рідше мають ускладнення ГРВІ, – МОЗ

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024