П'ять міфів про зуби та стоматологію. ВІДЕО

27 Березня 2024, 14:12
П'ять міфів про зуби та стоматологію 224
П'ять міфів про зуби та стоматологію

Вініри безпечні для всіх, холодна вода шкодить емалі, зуби мудрості потрібно обовʼязково видалити.

Що правда, а що ні? Пояснила стоматологиня Юлія Слащова в етері проєкту «ЛікарТУТ». 

1. Вініри: чи завжди вони необхідні?

Міф: Вініри підходять усім

Реальність: Вініри можуть бути чудовим рішенням для поліпшення естетики зубів. Але й до них можуть бути показання та протипоказання. Наприклад, якщо існують патології прикусу, може знадобитися попереднє ортодонтичне лікування перед встановленням вінірів. Тому перед тим, як приймати рішення встановлювати вініри, варто проконсультуватися зі своїм стоматологом і, за необхідності, пройти обстеження та потрібне лікування.

2. Вплив напоїв на зуби

Міф: Якщо випити холодну воду після гарячої, це пошкодить емаль зубів

Реальність: Немає прямого доказу, що споживання холодної води після гарячих напоїв напряму шкодить зубам. Проте, різні температурні зміни можуть сприяти виникненню мікротріщин в емалі, тому краще уникати раптових змін температури.

3. Відбілювання зубів

Міф: Відбілювати зуби можна і вдома

Реальність: Домашні методи відбілювання, такі як використання паст з крейди або смужок для відбілювання, можуть призвести до пошкодження емалі та ясен. Найкраще відбілювати зуби під наглядом стоматолога, який порекомендує професійні процедури або надасть індивідуальні капи для використання вдома.

4. Чаї та кава

Міф: Зелений чай та кава фарбують зуби

Реальність: Фарбування зубів залежить від наявності нальоту, а не від конкретного напою. Важливо після споживання чаю або кави запити воду для очищення залишків та нейтралізації кислоти в ротовій порожнині.

5. Зуби мудрості

Міф: Зуби мудрості завжди потрібно видаляти

Реальність: Видалення зубів мудрості потрібно розглядати індивідуально. Якщо вони не завдають болю та не викликають проблем з прикусом, їх можна й залишити. Проте, коли зуби мудрості викликають біль або проблеми зі здоров'ям ротової порожнини, їх може бути рекомендовано видалити.

В стоматології важливо розрізняти міфи від фактів та довіряти професіоналам. Дотримання правильного догляду за зубами та регулярні відвідини стоматолога допоможуть забезпечити здоров'я рота на довгі роки.

Читайте також:  Як підготуватися до вагітності: поради гінекологині

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024