Компанія Askep спільно з Тернопільським медичним університетом розпочала новий проєкт навчання майбутніх лікарів у галузі цифрової освіти

06 Березня 2024, 15:36
Компанія Askep спільно з Тернопільським медичним університетом розпочала новий проєкт навчання майбутніх лікарів у галузі цифрової освіти РЕКЛАМА 566
Компанія Askep спільно з Тернопільським медичним університетом розпочала новий проєкт навчання майбутніх лікарів у галузі цифрової освіти

Упродовж п'яти років триває цифровізація медицини. Робота в медичній інформаційній системі – невіддільна складова повсюдної роботи лікаря. Правильність ведення медичної документації помилки на успішне фінансування медичного закладу. 

Медична інформаційна система Askep з 2017 року покращує ефективність обслуговування послуг, використовуючи автоматизований облік медичної інформації, процеси електронного документобігу та інші аспекти управління медичними даними.

Саме тому МІС Askep в межах діяльності Кластеру медичних інновацій розробила курс для забезпечення студентів практичними навичками роботи в сучасних медичних інформаційних системах (МІС), які стануть невіддільною частиною їх майбутньої роботи. 

Одним із ключових компонентів цього навчального проєкту є, розроблена МІС Askep, лікарня у віртуальному середовищі, яка повністю відтворює всі процеси, яка є ідентичною реальною системою в реальному закладі охорони здоров’я. Ця система містить тестові кабінети особи та повністю імітує маршрут пацієнта по різних відділеннях медичного закладу.

Впровадження цього навчального курсу відбувається з Тернопільським національним медичним університетом імені І.Горбачевського. Співробітники кафедри медичної інформатики адаптують розроблені навчальні матеріали командою МІС Askep, які будуть навчати майбутніх лікарів, стоматологів, реабілітологів, фармацевтів та медсестер використовувати МІС, компоненти Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) та ознайомлювати їх з новітніми технологіями та інноваціями.

Що своєю чергою, на думку фахівців університету, має обґрунтовані знання та реальний досвід взаємодії з МІС та ЕСОЗ.

Читайте також: MISU: розумне застосування, віртуальна клініка, оцифрування та аналіз даних, що дає можливість підібрати краще лікування 

Впровадження цього навчального курсу в Тернопільському національному медичному університеті є першим кроком у реалізації цього амбітного проєкту. Askep планує співпрацю і з іншими медичними вишами та факультетами.

Директор Askep – Владислав Камінський впевнений, що проєкт Education.Askep допоможе покращити цифрову освіту майбутніх та сучасних лікарів:

«Віртуальні лікарні, на яких навчаються студенти, матимуть ідентично побудовані процеси як і в реальній лікарні. Це дасть вам ознайомитись та відтворити процеси поступлення пацієнта, переведення в інше відділення, внесення даних у хворого пацієнта, робота з електронними направленнями та рецептами. Маємо на меті не тільки сприяти технічно, а ще розробити всі необхідні навчальні матеріали, як для студентів, так і для викладачів, щоб прискорити процес навчання».

Читайте також:  Новітні розробки та програми – у закладі медицини: на Волині відбувся перший форум медичних інновацій

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024