У МОЗ оновили перелік ліків, які підлягають реімбурсації для людей із донорськими органами

25 Лютого 2024, 09:11
Ліки 1168
Ліки

У МОЗ України оновили Перелік лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Про це повідомили в Українському центрі трансплатн-координації. 

Для пацієнтів у посттрансплантаційному періоді залишається 21 торгове найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 з них повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою.

У Переліку є зміни:

  • з лютого 2024 року в програму реімбурсації не потрапив лікарський засіб з торговим найменуванням «Вальцит®», виробництва компанії Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд, але безкоштовний «Валганцикловір» – наявний;

  • лікарський засіб з МНН «Мікофенолова кислота та її солі» тепер представлений ще одним торговим найменуванням – «Мікоп», виробництва Гетеро Лабз Лімітед. Цей лікарський засіб можна буде отримувати з доплатою.

Препарати імуносупресії були внесені до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, у лютому 2023 року.

За цей період 1292 пацієнти, які живуть з пересадженими органами, скористалися програмою «Доступні ліки» і отримали препарати імуносупресії безкоштовно або з невеликою доплатою.

Аптеками, які долучені до програми, погашено понад шість тисяч рецептів, відпущено понад 30 тисяч упаковок лікарських засобів, а загальна сума, відшкодована державою за отримання пацієнтами необхідних ліків, становить 80,7 млн грн.

Перелік препаратів імуносупресії в оновленому Реєстрі лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, можна переглянути тут. 

Читайте такожНа Рівненщині збільшилася мережа аптек, які працюють за програмою «Доступні ліки»

Корвалол: ліки, які вбивають, та в чому криється його небезпека

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024