На Волині для представників ЗМІ та комунікаційних служб організували тренінг із стресостійкості

10 Лютого 2024, 09:54
На Волині для представників ЗМІ та комунікаційних служб організували тренінг із стресостійкості 673
На Волині для представників ЗМІ та комунікаційних служб організували тренінг із стресостійкості

На Волині відбувся тренінг для представників ЗМІ та комунікаційних служб щодо базових навичок стресостійкості.

Про те, як відбувався тренінг – розповідають у Волинській ОВА. 

«Якщо звичайна людина може просто не читати погані новини, то для медійників – це частина їх професійної діяльності, яка не може не відображатися на особистості», – зазначила провела регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», радниця голови ОВА з питань ментального здоров’я Наталія Коструба під час тренінгу для представників ЗМІ та комунікаційних служб.

Зокрема, під час тренінгу, що відбувся 9 лютого за участі заступниці голови ОДА Мирослави Якимчук присутніх ознайомили із базовими практичними вправами та навичками психологічної допомоги собі та ближньому.

«Ментальне здоров’я є вкрай важливим для кожного з нас. Тому про нього необхідно дбати так само, як і про фізичне», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук на початку тренінгу з першої психологічної допомоги та щодо базових навичок стресостійкості. 

Серед учасників – представники ЗМІ та комунікаційних служб, а також студенти, майбутні журналісти.

Саме ж навчання провела регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», радниця голови ОВА з питань ментального здоров’я Наталія Коструба.

За її словами, журналісти – це люди, які у воєнний час постійно висвітлюють негативні явища. Якщо звичайна людина може просто не читати погані новини, то для медійників – це частина їх професійної діяльності, яка не може не відображатися на особистості. Тому головна мета тренінгу – навчитися дбати про себе».

Тож для початку відбулося знайомство між учасниками, потому – визначили ознаки стресу та як не варто справлятися з його проявами.

Після того перейшли до технік та методик, які допомагають справитися зі стресом, зокрема:

• практика «плекання вдячності»;

• практика «коло контролю»;

• практика релаксації «повільне дихання»;

• техніка «заземлення»;

• техніка «долонька»;

• техніка «усвідомленого пиття»;

• техніка дистанціювання від негативних думок «відчепитися від гачка».

Програма ментального здоров’я «Ти як?» займається широким спектром питань. Насамперед – це про просвітництво, щоб люди знали, як дбати про себе. Також є багато фахівців, які можуть реально допомогти. Головне – зафіксувати проблему. І якщо вона є – необхідно звернутися за допомогою. Це не про слабкість, а навпаки – про силу, бо ви турбуєтеся про себе.

«Ви берете відповідальність за своє ментальне здоров’я і готові його покращували та працювати над ним. Адже наш мозок, на жаль, має ділянку, яка відповідає за тривогу. Так, вона необхідна у житті, щоб ви вміли виживати і вміти розпізнавати небезпеку. А ділянки, яка відповідає за психологічну благополуччя та щастя, немає. Тому це те, над чим необхідно працювати самостійно. І найкраще це зробити звичкою», – резюмувала радниця голови ОВА з питань ментального здоров’я.

Нагадаємо, Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді України Олена Зеленська. Головна мета – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан

Читайте такожНа Волині більше 70% сімейних лікарів вже пройшли курси ментального здоров’я

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024