Де на Волині можна здати донорську кров

31 Січня 2024, 15:28
Донорство крові 1656
Донорство крові

Донорство крові під час війни має дуже важливе значення. Адже це – допомога  у зміцненні обороноздатності країни. Це збережені життя військових, котрі захищають кожного з нас, а також цивільних, постраждалих внаслідок воєнних дій.

В Україні стабільною є необхідність у донорській крові. Потреби динамічні і змінюються щодня залежно від обставин.

Стати донором може будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і не має протипоказань, визначених МОЗ України, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Перевірити – чи не маєте ви тимчасових або абсолютних протипоказань, а також дізнатися як підготуватися до донорства можна через ресурс ДонорUA

Його команда у співпраці з Міністерство охорони здоров’я України  організовує перевезення донорської крові для потреб фронту. За час повномасштабної війни здійснено понад 80 доставок.

Запаси крові потрібно постійно поповнювати, тому закликаємо волинян долучатися до спільноти свідомих громадян, які практикують добровільне та регулярне донорство крові.

  • Волинський обласний центр крові працює за адресою: Луцьк, проспект Волі, 47.
  • Здати кров можна також у Володимирі, звернувшись до фахівців станції переливання крові, що на вулиці Северина Наливайка, 18.

Читайте такожУ Луцьку представники молодіжної організації «Центурія» здали кров з нагоди Дня Героїв Крут

Кров – це життя наших бійців, або Як працює відділення трансфузійної допомоги у Володимирі

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024