Новорічні свята та алкоголь: як не нашкодити здоров'ю

28 Грудня 2023, 14:23
Новорічні свята та алкоголь: як не нашкодити здоров'ю 1558
Новорічні свята та алкоголь: як не нашкодити здоров'ю

Дехто не може уявити святкування Нового року без алкогольних напоїв. Та це шкодить вашому здоров’ю, адже не існує безпечної дози алкоголю.

Центр громадського здоров’я нагадує, що вживання алкоголю послаблює імунну систему, становить ризик для плоду, призводить до збільшення ризику травматизації та смерті, є однією з причин деяких типів раку.

Тож найкращим рішенням буде повна відмова від алкоголю. Але якщо вам це складно зробити, хоча б мінімізуйте шкідливий вплив спиртних напоїв на свій організм, радять у Центрі громадського здоров'я.

Також фахівці радять обов’язково поїсти перед тим, як пити алкоголь; не вживати багато спиртного за один раз; не запивати алкоголь газованими напоями, адже так ви швидше сп’янієте; пити достатньо води; не сідати за кермо напідпитку. Навіть невеликі дози алкоголю можуть вплинути на самопочуття й реакцію.

Читайте такожВсесвітня організація охорони здоров'я закликає збільшити податки на алкоголь та солодкі напої

Пам’ятайте, що вживання алкоголю та кави або енергетичних напоїв підвищує артеріальний тиск. А поєднання алкоголю з ліками може призвести до серйозних наслідків для здоров’я і навіть смерті.

Читайте такожВживання алкоголю щодень збільшує ймовірність інфаркту та серцевих хвороб

Існує думка, що похмільний синдром нібито можна «лікувати алкоголем. Але не робіть цього, ліпше прийміть контрастний душ та пийте достатньо води.

Єдиний ефективний засіб, що допомагає від похмілля, — уникнути його, відмовившись від алкоголю.

Бережіть своє здоров’я — святкуйте відповідально, радять фахівці.

Читайте також: Як не переїдати під час свят: сім порад від Центру громадського здоров'я

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024