На Волині зменшилась кількість хворих з коронавірусом, але збільшилась із ГРВІ

19 Грудня 2023, 12:25
На Волині зменшилась кількість хворих з коронавірусом, але збільшилась із ГРВІ 684
На Волині зменшилась кількість хворих з коронавірусом, але збільшилась із ГРВІ

У Волинській області протягом минулого тижня з 11 по 17 грудня зареєстрували 6747 випадків ГРВІ, з них — 295 випадків COVID-19.

В порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 9%, проте,  кількість захворілих на COVID-19 знизилась на 30%, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.    

Серед всіх захворілих 62% становлять діти до 17 років. Госпіталізували 139 осіб, з них 48 з COVID- 19, із загальної кількості госпіталізованих понад 40% становлять діти.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 20% перевищує базовий рівень, відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу, що є характерним для зимового періоду. 

 З 2 жовтня по 17 грудня на ГРВІ в області перехворіли близько 59 тисяч волинян, що на 43% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.   

Всього з початку епідсезону на Волині вакцинували понад дві тисячі осіб, із них 60% —  з групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

За результатами  моніторингових досліджень циркуляції збудників вірусологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб встановлено, що в області, як і в Україні, циркулюють віруси грипу А, В та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси,  RS-вірус та  штами СOVID-19 — Омікрон  ( в тому числі – «Еріс»).                                                                                                                              

Фахівці нагадують волинянам, що найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація, яка дає змогу:

  • зменшити ризик захворіти на грип;
  • зменшити ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. В Україні наявні вакцини від грипу «Ваксигрип» (Sanofi, France), та «ДжіСі Флю» (Green Cross, South Corea)». Вакцини проти грипу  можна вводити одночасно з вакцинами проти COVID-19 під час одного візиту у різні кінцівки або з будь яким часовим проміжком.

Щеплення від грипу можна і потрібно робити упродовж усього епідсезону. Вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай вже через два тижні після щеплення можна мати захист. 

Читайте також: На грип, ГРВІ та коронавірус захворіли майже дев'ять тисяч жителів Рівненщини

Чому потрібно робити щеплення – пояснили у Центрі громадського здоров'я

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024