На грип, ГРВІ та коронавірус захворіли майже дев'ять тисяч жителів Рівненщини

18 Грудня 2023, 16:31
Грип та ГРВІ 500
Грип та ГРВІ

Зі скаргами на сезонні застуди на минулому тижні до медзакладів Рівненщини звернулися 8888 жителів області.

Такий показник залишається на рівні попередніх семи днів, повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За минулий тиждень в області зареєстрували 383 випадки COVID-19, госпіталізовано – 64 особи. На жаль, внаслідок коронавірусу одна людина в місті Рівне померла.

«У більшості хвороба перебігає у легкій формі. Це, своєю чергою, зменшує навантаженість на лікувальні заклади. Водночас маємо різноманіття вірусів – грип А, аденовірус, RS-вірус та SARS-CoV-2. Тому людям, особливо, які перебувають у зоні ризику, потрібно поберегтися, зокрема уникати скупчень людей. А у разі захворювання – залишатися вдома», – розповіла завідувачка відділу епіднагляду центру Юлія Терентьєва.

Сезон грипу триватиме орієнтовно до середини весни, констатують медики. 

Найбільше ризикують мати важкий перебіг і навіть летальне завершення грипу такі категорії людей: вагітні, діти до п'яти років, люди старші за 60-65 років, люди із хронічними захворюваннями. Ліків для запобігання грипу і застуді не існує. Єдине, що захищає від важкого перебігу хвороби – вакцинація.

Читайте також: Основа про грип: що має знати кожен

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024