У МОЗ спростили процес вакцинації проти COVID-19 для пацієнтів

16 Грудня 2023, 13:04
У МОЗ спростили процес вакцинації проти COVID-19 для пацієнтів 1514
У МОЗ спростили процес вакцинації проти COVID-19 для пацієнтів

Для того, щоб охочим вакцинуватися було простіше, у МОЗ рекомендують відкривати флакони з вакциною для будь-якої кількості пацієнтів.

Про це повідомляють у Національному порталі з імунізації. 

Згідно з листом-роз’ясненням від 27 листопада 23 року, Міністерство охорони здоров’я України з метою підвищення рівня охоплення населення профілактичними щепленнями проти гострої респіраторної інфекції COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, повідомляє про необхідність відкриття багатодозних флаконів з вакцинами проти COVID-19 для будь-якої кількості охочих вакцинуватися, зокрема вакцин, дозволених для використання в Україні, а саме: вакцини «COMIRNATY™» від виробника BioNTech Manufacturing GmbH для вакцинації як дорослого, так і дитячого (5-11 років) населення. 

Це означає, що тепер охочим отримати щеплення проти коронавірусної хвороби вакциною «COMIRNATY™» не треба заздалегідь записуватися на вакцинацію та чекати, поки медичні працівники зберуть достатню кількість людей, аби використати весь багатодозний флакон з вакциною: можна просто прийти в пункт щеплень та вакцинуватись.

Читайте також: На Волині шість закладів освіти пішли на дистанційне навчання через захворюваність на грип та ГРВІ

Нагадуємо, що незалежно від складу протиковідних вакцин вони продовжують працювати, захищаючи від тяжкого перебігу хвороби, госпіталізації та смерті. Тож в першу чергу бустерні (ревакцинальні)  дози вакцини проти COVID-19 рекомендовані групам медичного ризику: особам понад 60 років, пацієнтам із супутніми захворюваннями, вагітним, медичним працівникам. Зволікати з отриманням щеплення не варто: як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України,  пік захворюваності на COVID-19 в Україні прогнозують на середину грудня. На сьогодні 4 тисячі хворих на коронавірус щотижня опиняються в лікарні.

Читайте також: За тиждень в Україні зареєстрували понад 155,5 тисяч випадків захворювання на грип, ГРВІ та коронавірус

Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця, наголошують у МОЗ. Записатися на них можна у сімейного лікаря. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їх адреси та графік роботи можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: На території України циркулюють 17 субваріантів COVID-19, підтипів штаму «Омікрону»

Від початку великої війни значно поменшало охочих вакцинуватися від грипу, – МОЗ

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024