Від початку великої війни значно поменшало охочих вакцинуватися від грипу, – МОЗ

09 Грудня 2023, 17:12
Вакцинація 1527
Вакцинація

В Україні від початку повномасштабної війни значно зменшилася кількість людей, які побажали вакцинуватися від грипу.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише «Укрінформ».

«З початку повномасштабної війни кількість українців, які бажали вакцинуватися від грипу, суттєво зменшилась. Ми зараз виходимо фактично лише на кількість тих осіб, які при наявності супутніх захворювань, звертаються самостійно до пунктів щеплень. Це невелика кількість», – сказав Кузін.

Він поінформував, що Україна вже не перший рік отримує певну кількість гуманітарної вакцини проти грипу. Вона спрямовується у першу чергу на вакцинацію осіб із груп ризику.

«На жаль, її невелика кількість. Цього року вона була спрямована до регіонів для вакцинації медичних працівників і вагітних жінок. Станом на сьогодні майже 95% цієї вакцини вже використано, і це дуже добра ознака, тому що, по суті, вакцинація була зроблена для цих категорій вчасно», – зазначив головний санітарний лікар.

За його словами, вакцина проти грипу також доступна на приватному ринку, але статистика засвідчує, що кількість звернень пройти таку вакцинацію невелика.

Нагадуємо, що від початку жовтня в Україні зареєстровано понад 1,3 мільйона випадків ГРВІ, грипу та COVID-19.

Читайте також: Чи можна вживати алкоголь після вакцинації: пояснює МОЗ

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024