Чи правда, що для кращого імунітету треба перехворіти на якомога більше хвороб у дитинстві

27 Листопада 2023, 10:53
Чи правда, що для кращого імунітету треба перехворіти на якомога більше хвороб у дитинстві 1432
Чи правда, що для кращого імунітету треба перехворіти на якомога більше хвороб у дитинстві

Чи потрібно нам перехворіти на всі можливі інфекційні захворювання в дитинстві, щоб сформувати «міцний імунітет».

Відповідь на це питання дають у Міністерстві охорони здоров'я. 

Нашій імунній системі, дійсно, треба контактувати з бактеріями та вірусами, адже ми не створені для життя у стерильному середовищі, і таким чином вона вчиться і тренується захищати нас у подальшому житті.

Але деякі віруси та бактерії небезпечніші за інших. Вони можуть спричинити важку хворобу та серйозні ускладнення, а іноді можуть і вбити людину. Згадайте, як ви переживаєте, коли в немовляти гарячка 37,5 чи кольки, або закладений ніс!.. А уявіть місяці кашлю вдень і надто – вночі – через кашлюк чи висока гарячка при кору.

Читайте також: Ляшко розповів про ситуацію із календарними щепленнями дітей

Це в художній літературі волею автора герої не помирають від кору чи кашлюка, а живуть довго і щасливо. У житті буває інакше: інфекційні хвороби в ранньому дитинстві можуть завершитися госпіталізацією, ураженням мозку (енцефаліт), пневмонією чи ураженням суглобів (артрит), призвести до довічного паралічу (як при поліомієліті), сепсису, підключенням до апарату штучного дихання, інтенсивній терапії, інвалідизацією на все життя і навіть смертю дитини. І такий розвиток хвороби можливий і в наш час попри досягнення медицини.

Саме проти деяких небезпечних та раніше обов’язкових інфекцій і створили вакцини, щоб нам не обов’язково було зустрічатися і знайомитися з ними в «природний» спосіб. 

Читайте також: МОЗ оновило рекомендації з вакцинації дітей та дорослих: що варто знати пацієнтам

«Закликаємо вас не ризикувати здоров’ям своїх дітей і своєчасно сформувати їм міцний імунітет, надати їм захист від небезпечних інфекцій у якнайкращий спосіб – шляхом вакцинації. Це безпечно для здоров’я дитини і людей навколо, зручно для вас та безоплатно», – нагадують у МОЗ.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024