У віддалених громадах мобільні бригади центрів контролю та профілактики хвороб проводять щеплення проти COVID-19

20 Листопада 2023, 12:04
Вакцинація 1583
Вакцинація

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби.

Минулого тижня в Україні зареєстрували 10 287 випадків захворювання на COVID-19 та 54 летальні випадки серед людей старше 30 років. З початку епідсезону в жовтні захворюваність на COVID-19 зростає, тому центри контролю та профілактики хвороб у всіх областях посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо важливості вакцинації, особливо під час епідсезону, повідомляє МОЗ

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. В рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» фахівці центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплення, особливо для населення із груп ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Щеплення проти COVID-19 безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей).

Вакцина проти грипу, корейського або французького виробництва, доступна в аптеках. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 67 277 людини. Крім того, у кожній області триває безоплатна вакцинація медиків проти грипу.

Додатково: комунікаційна кампанія «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» реалізується у співпраці центрів контролю та профілактики хвороб та проєкту міжнародного партнерства USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація «Пакт» в Україні. Мета інформаційної кампанії – донести до населення важливість щеплень проти COVID-19 та грипу, підвищити обізнаність населення про необхідність щорічної вакцинації під час епідсезону та збільшити охоплення щепленнями серед груп ризику. В рамках кампанії громади отримують друковані матеріали з роз’ясненнями про захворювання та інформацію про найближчі вакцинальні пункти, кількість наявних вакцин та можливості запису на щеплення або виклику мобільних бригад до віддалених громад.

Читайте також: 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024