Медзаклади Херсонщини отримали понад 50 мільйонів гривень від НСЗУ за роботу в надзвичайних ситуаціях

16 Жовтня 2023, 16:04
Медзаклади Херсонщини отримали понад 50 мільйонів гривень від НСЗУ за роботу в надзвичайних ситуаціях 1659
Медзаклади Херсонщини отримали понад 50 мільйонів гривень від НСЗУ за роботу в надзвичайних ситуаціях

Понад 50 мільйонів гривень виплачено медичним закладам Херсонської області у 2023 році за роботу в надзвичайних ситуаціях, зокрема, внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це розповіла заступниця голови Національної служби здоров’я України Ірина Надашкевич під час робочого візиту до Херсона разом із заступницею Міністра охорони здоров’я Марією Карчевич. Вони зустрілися з головою Херсонської ОВА Олександром Прокудіним та обговорили потреби медичної галузі регіону, повідомляє сайт Нацслужби здоров'я.

Ситуація в області непроста через постійні обстріли окупантами та знищення матеріально-технічної бази, особливо після руйнування греблі. Втім медичним закладам вдалося уникнути спалаху інфекційних захворювань, що міг з’явитися на підтоплених територіях.

«Для подібних випадків НСЗУ пропонує пакет «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях», – зазначила Ірина Надашкевич. – На три місяці (з червня по серпень) вартість даного пакету була збільшена вдвічі для певних лікарень на територіях, які постраждали внаслідок знищення ГЕС. Це дало закладам можливість закупити достатню кількість ліків та інших матеріалів, необхідних для лікування пацієнтів із гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. Таким чином лікарні повністю впоралися з посиленим навантаженням та запобігли спалаху інфекційних захворювань».

У Херсонській області п’ять закладів законтрактовані з НСЗУ за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях»:

1. Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського

2. Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня

3. Херсонська обласна клінічна лікарня

4. Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського

5. Херсонська міська клінічна лікарня ім. Афанасія і Ольги Тропіних.

Загальна сума укладених договорів за даним пакетом у 2023 році становить 67,4 млн грн, зараз уже виплачено – понад 51,6 млн.

Всього в Херсонській області 88 медзакладів зараз працюють за договорами з НСЗУ. Лікарням допомагають спеціалісти з інших областей.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024