На Волині сімейних лікарів вчать виявляти онкологію на ранніх стадіях

30 Вересня 2023, 12:37
На Волині сімейних лікарів вчать виявляти онкологію на ранніх стадіях 2099
На Волині сімейних лікарів вчать виявляти онкологію на ранніх стадіях

На Волині розпочався проєкт, в рамках якого сімейних лікарів вчитимуть виявляти ран на ранніх стадіях.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала керівниця Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька. 

Як зазначила керівниця фонду, започаткували проєкт за сприяння Юрія Малімона, керівника Волинського обласного центру онкології. Відтепер щоп'ятниці на тренінги запрошуватимуть сімейних лікарів та сестер медичних з розширеними повноваженнями Волині для практичного діалогу з лікарями-онкологами обласного медичного центру онкології КП «Волинська обласна клінічна лікарня» щодо профілактики, симптоматики та методів раннього виявлення раку шкіри, раку молочної залози, раку легень та передракових і ракових станів шийки матки.

Для медиків первинки у спікери запрошуватимуть провідних фахівців у галузі лікування онкологічних хвороб Волині. 

На першому тренінгу лекції читали хірург онколог-мамолог Богдан Мицак, котрий дав практичні поради щодо симптоматики та раннього виявлення раку грудей.

Онкогінекологиня Оксана Гринчук змістовно розповіла про рак шийки матки, інші гінекологічні види раку та передракові стани щодо цих хвороб.

Хірург-онколог Микола Дяк дав поради з приводу того, як лікарям «первинки» працювати максимально ефективно у напрямку раннього виявлення раку легень, раку шкіри та деяких інших онкологічних хвороб.

«Дякуємо усім медикам центрів первинної медико-санітарної допомоги області, які сьогодні навчалися. Чекаємо наступної зустрічі у наступну п'ятницю! Дякуємо за партнерство та сприяння в організації навчань управлінню охорони здоров’я Волинської обласної військової адміністрації та Юрію Легкодуху», – написала Марія Адамчук-Коротицька. 

Читайте також: Серед перших: у Луцьку дівчат почали щеплювати від вірусу, який провокує розвиток раку шийки матки

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024