У селах Рівненщини створюватимуть мобільні аптеки

07 Серпня 2023, 15:04
У селах Рівненщини створюватимуть мобільні аптеки 706
У селах Рівненщини створюватимуть мобільні аптеки

Кабмін дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі ліками утворювати мобільні аптечні пункти.

Вони зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, й на прифронтових територіях, повідомляє Рівненська ОВА. 

 

«Дане рішення Кабміну дозволить покращити доступ людей до необхідних ліків. Наразі у сільській місцевості на Рівненщині працює 105 аптечних закладів. Натомість в області є села, які не мають таких пунктів», – прокоментував керівник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь.

 

Як повідомляє МОЗ, право створювати мобільні аптеки отримають виключно ліцензовані підприємства. В пересувних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках: рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним). Зокрема, аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

 

Тим часом створення пересувних аптек передбачатиме втілення в Україні одного із напрямів безбар’єрного простору - фізичного. Це доступність об'єктів для всіх соціальних груп незалежно від віку, стану здоров'я, інвалідності, майнового стану, статі, місця проживання та інших ознак.

Читайте також: Чи може пацієнт, перебуваючи у стаціонарі, отримати відшкодування за програмою «Доступні ліки», які купує

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024