У селах та прифронтових територіях працюватимуть мобільні аптеки

05 Серпня 2023, 09:14
У селах та прифронтових територіях працюватимуть мобільні аптеки 1138
У селах та прифронтових територіях працюватимуть мобільні аптеки

Уряд дозволив утворювати мобільні аптечні пункти підприємствам, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Як зазначають в телеграм-каналі МОЗ України, мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Також, на період воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.

За інформацією МОЗ, наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5,7 тисячі аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 тисяч сіл, які аптечних пунктів не мають. Зокрема, такі аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Читайте також: Чи може пацієнт, перебуваючи у стаціонарі, отримати відшкодування за програмою «Доступні ліки», які купує

В мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

🗣️«Важливою є не лише доступність, а і якість. Саме тому право створювати такі мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств. І я звертаюсь до цих ліцензіатів з проханням скористатись такою можливістю – створити ці мобільні аптеки та наблизити програму «Доступні ліки» до місця проживання тих, хто їх потребує», – зазначає міністр охорони здоров’я Viktor Liashko
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024