На Волині хочуть якомога більше дітей шкільного віку вакцинувати проти кору, паротиту і краснухи

20 Липня 2023, 09:15
Вакцинація 434
Вакцинація

На Волині в межах загальнонаціональної кампанії з вакцинації проти кору запланували зробити майже 11 тисяч щеплень.

Близько дев'яти тисяч дітей не отримали одну, або дві дози вакцини КПК (комбінованої вакцини для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи), повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, його відділів і відділень організовують заходи, щоб охопити вакцинацією проти кору якнайбільше дітей. Для цього, зокрема, проводять зустрічі та наради з працівниками закладів освіти та охорони здоров’я. Основна мета цих заходів – мінімізувати прошарок невакцинованих дітей перед початком навчального року і, відповідно,  зменшити ризики поширення кору. 

Фахівці Луцького районного відділу в Боратинській громаді провели нараду з керівниками закладів освіти, в Рожищі – з сімейними лікарями, педіатрами ЦПМСД.

Працівники Камінь-Каширського відділу опрацювали питання організації та проведення кампанії з медиками місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги, Ратнівського ЦПМД та ФОП Кліщевською.

Фахівці Нововолинського відділення провели робочі зустрічі з керівництвом, сімейними лікарями та педіатрами Іваничівської багатопрофільної лікарні, Нововолинського та Іваничівського ЦПМСД.

Читайте також: У Волинську область доставили 19 500 доз вакцини проти поліомієліту

В Україні стартує загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024