Американські пластичні хірурги оперуватимуть українців, постраждалих від війни

17 Лютого 2023, 14:00
Американські пластичні хірурги оперуватимуть українцв, постраждалих від війни 1894
Американські пластичні хірурги оперуватимуть українцв, постраждалих від війни

В Україні анонсують медичну ініціативу, де команда американських лицевих пластичних хірургів надаватиме безкоштовні послуги військовим та жертвам війни.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала лікарка-отоларингологиня зі США Іванка Небор.

За її словами, у квітні 2023 року запланована медична місія FACE TO FACE, у рамках якої команда американських лицевих пластичних хірургів надаватиме медичну допомогу особам, які отримали травми голови, обличчя та шиї.

Ця гуманітарна програма створена у співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS)(The Educational and Research Foundation), та організаціями Razom for Ukraine та INgenius.

Американські лікарі разом з українськими колегами відбиратимуть пацієнтів для проведення реконструктивних операцій на обличчі та шиї. Для пацієнтів, які пройдуть відбір для участі в місії, операція та перебування в клініці будуть безплатними. Оперативне лікування буде проходити в місті Львів.

Пацієнт повинен бути діючим військовим. Якщо у вас є пацієнт або ви є потенційним пацієнтом із травмами голови, обличчя та/або шиї, для отримання інформації про те, як подати заявку, напишіть на [email protected] або сконтактуйте в Telegram/Viber + 38093 781 4304- Ігор Анатолійович).

Пацієнтів просять надсилати скановані копії виписок (за наявності), фотографії та знімки досліджень КТ/МРТ тощо. Після отримання та розгляду цієї інформації буде повідомлено, чи прийнято особу до участі в місії, а також деталі про місце та дату оперативного втручання.

Це вже буде другий візит американських пластичних хірургів в Україну.

Нагадаємо, минулого року у серпні команда спеціалістів із місії «FACE TO FACE» прибула за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА в межах гуманітарної програми, створеної в співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) та організацією «Разом з Україною».

Тоді упродовж трьох днів американські пластичні хірурги проконсультували понад 40 пацієнтів: 24 військових з бойовими травмами обличчя, очей, шиї та кісток черепа, 2 працівників поліції й 14 цивільних осіб (серед яких одна дитина), постраждалих внаслідок терористичних дій російської федерації.

37 пацієнтам зробили операції, шість із яких — надскладні, тривалістю майже 12 годин кожна. Операції проводилися на базі відділень мікрохірургії ЛОР органів та нейрохірургії Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024