Як почувається пацієнт, якому під час обстрілів у Ковельському МТМО пересадили серце

26 Жовтня 2022, 13:40
Як почувається пацієнт, якому під час обстрілів у Ковельському МТМО пересадили серце 1263
Як почувається пацієнт, якому під час обстрілів у Ковельському МТМО пересадили серце

Пацієнт Ковельського МТМО із пересадженим серцем почувається добре та уже спілкується з медичним персоналом.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці

Медики й розповіли йому, за яких обставин проходила трансплантація. Повітряну тривогу та ракетні удари, які зазнало місто, чоловік пережив у сні під загальною анестезією.

Успішне проведення трансплантації стало можливим завдяки багатьом людям. 

«Хочу подякувати усім службам, за сприяння яких лікарі мали можливість продовжити свою роботу та подарувати хворому другий шанс на життя. Коли через пошкодження електропідстанції зникли світло та вода, наші працівники господарсько-обслуговуючого і технічного відділів спрацювали досить оперативно. Завдяки резервному живленню усі важливі системи життєзабезпечення продовжили працювати. Зрештою, як і весь медичний персонал», розповів гендиректор Ковельського МТМО Валентин Вітер.

Керівник ТМО також щиро подякував рятувальникам, міським комунальним службам, енергетикам, які швидко відновили енерго- та водопостачання лікарні. Також висловив щиру вдячність лікарям, які безпосередньо провели операцію, а також медичним сестрам операційного блоку. Майже 17 годин вони перебували на ногах, у постійному русі! Підготовка розпочалась ще з 17-ої години 21 жовтня, а завершилась о 10-ій ранку наступного дня, коли пацієнта транспортували у відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії.

«Окремо хочу згадати й працівників клініко-діагностичної лабораторії, робота яких є важливою ланкою у процесі трансплантації. Вони провели типування донорів: зробили десятки аналізів та різних досліджень для визначення сумісності донора і реципієнта. Це досить складна процедура, яка вимагає високої точності та оперативності», – зазначив Валентин Вітер.

Забезпечили координацію дій та підготовку відповідних документів працівники адміністративно-управлінського апарату та юридичної служби Ковельського МТМО.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром