У Луцьку нейрохірурги прооперували тримісячне немовля з ліпомою на спинному мозку

02 Січня 2022, 10:55
У Луцьку нейрохірурги прооперували тримісячне немовля з ліпомою на спинному мозку 499
У Луцьку нейрохірурги прооперували тримісячне немовля з ліпомою на спинному мозку

Нейрохірурги обласної дитячої лікарні у Луцьку видалили тримісячному немовляті ліпому, яка вросла у спинний мозок.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав нейрохірург медустанови Михайло Ловга. 

Як зазначив медик, лікування спільних ліпом (Spinal lipoma), чи як більшість називають дану патологію – ліпоменінгомієлорадикулоцелє, неймовірно складний шлях. Це патологія, при якій простий на вигляд «жировик» щільно вростає в спинний мозок і обростає нервові корінці. 

Видалення цієї ліпоми – дуже складний процес, потребує використання складного і високотехнологічного обладнання – нейрохірургічного мікроскопа, інтраопераційного нейрофізіологічного моніторингу, ультразвукового деструктора і інших.

«Ну і, звичайно, обладнання саме не працює, і потрібна команда людей, яка знає що і як робити. І нам дуже щастить, що ми маємо і чудове обладнання і неймовірну команду. А ще нам щастить, що існують благодійники, які завжди підтримають діток з такими проблемами, адже потрібно дуже багато вартісних складових для того ж обладнання. Дякуємо фонду «Мама і немовля» та особисто Аллі Мельничук за постійну опіку таких складних діток», – написав нейрохірург. 

Завдяки злагодженій роботі, незважаючи на дуже малий вік пацієнта – всього 3 місяці, така складна операція успішно проведена, ліпома повністю видалена і дитинка вдома, неврологічний статус з покращенням. 

Читайте також: Волинь: у відділенні дитячої нейрохірургії за рік прооперували більше 200 дітей

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром