Волинь: в немовляти лікарі діагностували туберкульоз

11 Грудня 2021, 18:30
На Волині у немовляти виявили туберкульоз 771
На Волині у немовляти виявили туберкульоз

Вакцинація, відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, важлива та необхідна.

Про це на брифінгу, який відбувся у Волинській ОДА, розповіла головна спеціалістка управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко.

За її словами, на Волині рівень охоплення дітей вакцинацією, відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, за 10 місяців поточного року вищий, ніж в середньому по Україні.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, важливою є вакцинація проти туберкульозу.

Першу вакцинацію проти туберкульозу (БЦЖ) діти отримують в пологовому будинку. Відтак, управління охорони здоров’я облдержадміністрації активно працює з усіма пологовими стаціонарами області, аби діти в перші дні свого життя мали можливість отримати вакцину БЦЖ та поїхати додому уже захищеними.

«Вакцинація проти туберкульозу захищає від складних та летальних випадків захворювання. На жаль, в цьому році в області є 30 випадків первинного туберкульозу у дітей, з них 1 дитина до року, – розповіла Людмила Рожко. – Туберкульоз можна вилікувати. В Україні лікування протитуберкульозними препаратами безоплатне, але для дитячого організму така терапія дуже складна та тривала. Захистити від туберкульозу дітей можна завдяки вакцині БЦЖ ще в стаціонарі пологових будинків».

Нагадаємо, що лікування туберкульозу в Україні є безоплатним. 

Читайте також: В Україні зареєстрували інноваційний препарат проти туберкульозу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром