Лікування туберкульозу в Україні є безоплатним

27 Листопада 2021, 16:40
Лікування туберкульозу в Україні є безоплатним 956
Лікування туберкульозу в Україні є безоплатним

 Як ви гадаєте, скільки людині, яка стикнулася з туберкульозом, потрібно коштів на придбання протитуберкульозних препаратів на весь період лікування недуги (а це часом від шести місяців до двох років)?

Не поспішайте шукати в інтернеті або аптеці вартість відповідних ліків, бо в Україні лікування туберкульозу безоплатне, пишуть у Центрі громадського здоров'я. 

Це означає, що держава забезпечує лікувальні протитуберкульозні заклади всіма необхідними препаратами: як для лікування чутливого, так і для лікування резистентного (стійкого до ліків) туберкульозу.

 Головне, що потрібно від людини, яка хворіє на туберкульоз — дотримуватись рекомендацій лікаря та регулярно приймати препарати.

На сьогодні централізовану закупівлю якісних ліків за кошти державного бюджету забезпечує ДП «Медичні закупівлі України» (бюджет 2021 року) та ПРООН (бюджет 2019–2020 рр).

Схеми лікування кожного пацієнта можуть відрізнятися, усе залежить від його загального стану здоров’я і форми туберкульозу: інколи вартість схеми лікування одного пацієнта може перевищувати 150 тисяч гривень.

Важливо додати, що в українські протоколи лікування туберкульозу входять сучасні медичні препарати, рекомендовані ВООЗ та які показали найкращу ефективність у боротьбі з ТБ .

Читайте також: 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024