На Волині у 55 працівників харчоблоків освітніх закладів виявили золотистий стафілокок

30 Жовтня 2021, 12:18
Процес обстеження працівників харчоблоку Великокурінського ЗДО . 1249
Процес обстеження працівників харчоблоку Великокурінського ЗДО .

Такі результати проведених позачергових (раптових) лабораторних обстежень працівників харчоблоків, закладів шкільної та позашкільної освіти Волинської області на наявність носійства патогенного стафілококу.

Моніторингові групи структурних підрозділів ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» продовжують обстежувати працівників харчоблоків освітніх закладів та  вже відібрали зразки для дослідження 625 працівників харчоблоків у 184 освітніх закладів. Зокрема обстежений персонал 84 харчоблоків шкіл, 91 харчоблоків дошкільних закладів та 9 будинків інтернатного типу.

В ході обстеження виявлено 55 носіїв патогенного стафілококу, в 30 працівників харчоблоків дошкільних закладів, 20 працівників  загальноосвітніх закладів та 5 працівників інтернату . За результатами досліджень поінформовано відповідні територіальні органи Держпродспоживслужби, направлені листи до відділів освіти.

Читайте також: У МОЗ відновлять перевірки працівників харчоблоків на золотистий стафілокок

Чи може дитина з нежитю відвідувати садочок чи школу: роз'яснення МОЗ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024