У МОЗ відновлять перевірки працівників харчоблоків на золотистий стафілокок

19 Вересня 2021, 13:20
У МОЗ відновлять перевірки працівників харчоблоків на золотистий стафілокок 1399
У МОЗ відновлять перевірки працівників харчоблоків на золотистий стафілокок

Міністерство охорони здоров’я відновлює практику візитів для раптового обстеження працівників на золотистий стафілокок. 

Таке рішення ухвалили на нараді у Президента України щодо ситуації навколо факту масового отруєння 92 дітей у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні  №1 «Школа-дитячий садок», пише МОЗ.

Як показало розслідування, проведене фахівцями Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, спалах стався внаслідок зараження золотистим стафілококом сировини та готових страв від працівників харчоблоку закладу. 

Встановлено джерело збудника інфекції – у чотирьох працівників харчоблоку виявлено золотистий стафілокок, який також знайшли у трьох зразках відібраних страв і у 27 зразках змивів.

Щоб надалі уникнути подібних спалахів у навчальних закладах та захистити наших дітей від отруєнь, Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для збору біоматеріалу для дослідження на предмет носійства золотистого стафілокока силами спеціалізованих протиепідемічних бригад по всій території країни.

Міністерство охорони здоров’я додатково відпрацьовує механізми посилення контролю за якістю проведення медичних оглядів у закладах охорони здоров’я та лабораторіях.

Читайте також: Чи може дитина з нежитю відвідувати садочок чи школу: роз'яснення МОЗ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024