Нацслужба здоров'я підвищить тарифи на медичні послуги з лікування онкології

27 Жовтня 2021, 13:52
Нацслужба здоров'я підвищить тарифи на медичні послуги з лікування онкології 647
Нацслужба здоров'я підвищить тарифи на медичні послуги з лікування онкології

157,5 мільярди гривень – таким буде планований бюджет Програми медичних гарантій у 2022 році. Це на 34 мільярди більше, ніж бюджет цього року (123,5 млрд грн).

Про це журналістам Район.Медицина повідомили у Нацслужбі здоров'я України. 

Національна служба здоров’я розпочала розробку Програми медичних гарантій на 2022 рік. Вона створює доступ до безоплатної медичної допомоги для пацієнтів, яку держава оплачує з коштів державного бюджету. Щороку обсяг Програми медгарантій збільшується. І це означає більше безоплатних медичних послуг для пацієнтів.

«Від бюджету, який спроможна виділити держава на систему охорони здоров’я, залежить перелік послуг та ліків, який здатна покрити Програма медичних гарантій. Наше завдання - зробити все, щоб та медична допомога, за яку платить Національна служба здоров’я, була безоплатною для пацієнтів. І щоб переліку та обсягу безоплатних медичних послуг було достатньо для покриття найважливіших потреб у профілактиці, діагностиці та лікуванні найпоширеніших захворювань українців. Задля фінансової захищеності пацієнтів у 2022 році ми плануємо підвищити тарифи за деякими напрямами стаціонарного лікування. Для того, щоб лікарні мали можливість закуповувати необхідні для якісного надання медичної допомоги ліки додатково до тих, які отримують за централізованими закупівлями та місцевими програмами. І це має знизити кількість випадків, коли пацієнта примушують купувати ліки самостійно» – говорить Дмитро Самофалов, т.в.о. голови НСЗУ.

У 2022 році планується підвищити тарифи на медичні послуги з лікування онкологічних хвороб. Ця галузь залишиться пріоритетною. 

Зокрема, очікується, що у 2022 році тариф за радіологічне – лікування зросте на 16,5 тис. грн – до 53 тисяч. А за лікування пацієнта з онкогематологічними захворюваннями тариф збільшиться на 23 тис. грн – до 77 тисяч з п’ятдесяти чотирьох. 

Тариф за хіміотерапевтичне лікування становитиме від 38 тисяч грн до 135 тис. грн за лікування дітей. 

НСЗУ також триматиме фокус на ранньому виявленні онкологічних захворювань. Пріоритетними залишатимуться пакети медичних послуг з ендоскопічних досліджень та мамографії в групі підвищеного ризику.

Читайте також: У приватних медзакладах пацієнти можуть отримати медичну допомогу безоплатно

Програма медичних гарантій: діагностичні обстеження для людей 50+

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром