За тиждень на грип захворіло близько шести тисяч волинян

07 Жовтня 2021, 15:27
За тиждень на грип захворіло близько шести тисяч волинян 480
За тиждень на грип захворіло близько шести тисяч волинян

З 40 тижня (з 4 жовтня) розпочався епідемічний сезон 2021-2022 рр. з грипу та гострих респіраторних вірусних  інфекцій. Цьогоріч епідемічний сезон може бути більш інтенсивним, оскільки триває пандемія COVID-19 та циркулює домінуючий штам «Дельта», який є більш контагіозним.

Наразі в Україні, зокрема і в нашій області спостерігається ріст захворюваності на віруси респіраторної групи через циркуляцію вірусів SARS-CoV-2 та інших, повідомляють у Волинському обласному центрі КПХ МОЗ України. 

За минулий тиждень в області інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення становив 560 та нижчий епідемічного порогу. Захворіло протягом тижня  близько 6 тис. мешканців області, ріст на 2% в порівнянні з попереднім тижнем.  Серед захворілих 48% становлять діти до 17 років.

Нагадаємо, грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Грип викликає щорічні сезонні епідемії.Грип має симптоми, подібні до ознак ГРВІ, але набагато небезпечніший.  

Симптоми грипу:

  • раптовий початок хвороб;
  • головний біль;
  • ломота у м’язах і суглобах;
  • біль у горлі;
  • підвищення температури тіла до 38 °С і більше;
  • кашель;
  • в окремих випадках — блювота і пронос.

Щорічна вакцинація — найефективніший засіб для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Читайте також: В Україні стартувало випробування нової вакцини від коронавірусу, шукають добровольців

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024