У Турійську обговорили спалах коронавірусу в начальних закладах

17 Вересня 2021, 13:45
Коронавірус / Фото ілюстративне 1082
Коронавірус / Фото ілюстративне

Відбулася робоча нарада із керівниками закладів освіти Турійської селищної територіальної громади, головним питанням якої стало донести інформацію щодо захворюваності на COVID-19 у Турійській громаді та вакцинації педагогічних працівників.

Про це інформують на сайті селищної ради. 

Відповідно до офіційної статистики, на сьогодні Турійська громада серед тих громад Волині, де найбільше хворих на COVID-19 і найменше вакцинованих мешканців. Представниця відділу освіти, молоді та спорту Олена Мазурак озвучила відсотки вакцинованих працівників по закладах загальної середньої освіти і закладах дошкільної освіти. Вона наголосила на важливості регулярної подачі оперативної інформації у відділ щодо кількості вакцинованих в кожному закладі.

Заступниця Турійського селищного голови Жанна Яковініч охарактеризувала ситуацію та можливі варіанти, відповідно до чинного законодавства, які можливі в разі погіршення ситуації. Зокрема, вона зауважила, що якщо Турійська громада перейде у «жовту» зону, то, відповідно до постанови Уряду, садочки, у яких не вакциновані 80 % працівників, закриються, а школи перейдуть на дистанційну форму навчання. При цьому обговорювалося, чи буде збережена заробітна плата у розмірі 100 %. Також наголошувалося, що, згідно з Постановою № 1236 Кабінету Міністрів України, у 80 % вакцинованих працівників входитимуть ті, які отримали лише одну дозу вакцини.

Керівниця первинної ланки медицини Турійщини Жанна Бучко навела невтішну статистику за нинішній місяць: лабораторно підтверджено 88 випадків захворювання на COVID-19, з них близько 20 – діти. Вона зауважила, що вірус мутував і є нові симптоми захворювання. Жанна Олександрівна розповіла про вакцини, якими щеплюють у пунктах вакцинації в нашій громаді, які бувають побічні ефекти, про роботу мобільних груп. При цьому у приклад навела, що 88 % працівників очолюваного нею колективу – вакциновані.

Заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк закликав керівників закладів освіти громади донести отриману інформацію до своїх колективів, а також батьків. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо складності ситуації і важливості вакцинації від COVID-19, адже освітяни працюють з дітьми, і забезпечення повноцінного безпечного навчального процесу є дуже важливим. Крім того, наголошувалося на необхідності дотримання маскового режиму в школах та проведення необхідних заходів щодо дезінфекції.

Читайте також:Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні

  Ляшко спрогнозував, коли розглянуть питання запровадження жовтої зони

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024