Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні

15 Вересня 2021, 11:55
Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні 783
Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні

У Луцькій територіальній громаді показник тижневого збільшення випадків захворювань на COVID-19 один з найвищих в Україні.

Про це стало відомо під час робочої наради заступниці голови ОДА Людмили Тимощук із керівниками територіальних громад та медичних закладів Луцького району у вівторок, 14 вересня, пише Волинська ОДА. 

Зокрема, такі зустрічі щодо темпів вакцинальної кампанії пройдуть із представниками усіх районів області. Як повідомила Людмила Тимощук, у Волинській області найповільніше та найменше вакцинуються проти коронавірусної інфекції. 

«Низький рівень вакцинації впливає на швидке зростання нових хворих на COVID-19. Своєю чергою, це може призвести до посилення карантинних обмежень, – зазначила заступниця очільника області. – Згідно зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України № 1236, у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки школа закривається на карантин, якщо не щеплено від коронавірусної хвороби 80% її персоналу».

Відтак, у разі посилення протиепідемічних заходів на Волині, карантинні обмеження у більшій мірі можуть торкнутися невакцинованих осіб.

Як повідомив т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Валерій Руцький, за добу 13 вересня на Волині зареєстрували 66 випадків захворювання на COVID-19 та вакцинували від недуги 1 тис. 952 волинянина. 

Слід зазначити, що хворі та госпіталізовані особи були не щепленими від коронавірусної інфекції. Окрім того, у Луцькій територіальній громаді показник тижневого збільшення випадків захворювань на COVID-19 один з найвищих в Україні, зокрема, приріст становить 85%.

«Із власного досвіду знаю, що після того, коли люди втрачають рідних, розпочинають інакше мислити. Вони підходять до медиків, і кажуть: чому ви мене не переконали раніше. Наше з вами завдання – сприяти та допомагати волинянам у збереженні свого здоров’я та життя їхніх близьких», – звернувся до присутніх Валерій Руцький.

Як підкреслила Людмила Тимощук, на Волині  достатньо вакцин проти коронавірусної хвороби. Для волинян доступні чотири вакцини на вибір – AstraZeneca, CoronaVac, Comirnaty/Pfizer та Moderna, які сертифіковані та використовуються для імунізації населення у всьому світі.

Окрім того, до кінця тижня вкотре очікується прибуття в область вакцини Comirnaty/Pfizer.

Читайте також: В Україні за добу - 4640 нових хворих на COVID-19

На Волині – чотири спалахи CОVID-19 в закладах освіти

В Україні встановили нові карантинні норми: що буде під забороною

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024