На Волині – чотири спалахи CОVID-19 в закладах освіти

14 Вересня 2021, 16:20
На Волині – чотири спалахи CОVID-19 в закладах освіти 2379
На Волині – чотири спалахи CОVID-19 в закладах освіти

Станом на 14 вересня у Волинській області зареєстрували чотири спалахи COVID-19 в закладах освіти.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

Так, перший спалах коронавірусної інфекції стався у ЗОШ І-ІІ ступенів смт.Турійськ ім.Ганни Жежко Турійської ТГ.  Там зареєстрували 15 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, в тому числі у шести працівників закладу, одного учня та восьми хворих по сім’ях (в т.ч. 1 дитина). Всі дорослі хворі – не вакциновані від COVID-19. В школі щеплено лише два працівника, що становить 7% від всього персоналу. Школу перевели на дистанційну форму навчання.

Спалах коронавірусу зафіксували і в ЗДО №2 «Сонечко» Турійської ТГ, де 20 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих два працівники закладу (не вакциновані від COVID-19), п'ять вихованців та 13  хворих по сім’ях (в т.ч. 3 дитини). В закладі щеплено двома дозами лише 13% працівників. Вихованців групи відправили на самоізоляцію.

Ще один спалах ковіду виявили у ЗЗСО «Піщанський ліцей» Камінь-Каширської міської ради, в якому зареєстрували дев'ять лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих два вчителя  (не вакциновані від COVID-19) та сім учнів.  В школі щеплено двома дозами  60% працівників. Ліцей перевели на дистанційну форму навчання.

Четверте вогнище коронавірусної інфекції сталося у ЗЗСО «Княгинівський ліцей Волинської обласної ради». Там зареєстрували 13 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед захворілих шість працівників закладу,  п'ять учнів та два випадки по сім’ї. Всі захворілі – не щеплені від COVID-19. В закладі щеплено двома дозами вакцини від  COVID-19  47% працівників. Учнів ураженого класу та контактних не вакцинованих працівників відправили на самоізоляцію.

На сьогодні всі хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні.

На самоізоляції знаходяться близько 300 осіб, в тому числі  понад 170 дітей. Всі вони не вакциновані від COVID-19.

По Турійській та Камінь-Каширській територіальних громадах вакциновано двома дозами лише 6% дорослого населення, по Луцькій громаді – 17% при рекомендованому – 70-80%. 

Варто пам’ятати, що найефективнішим засобом, котрий зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності  та уникнути карантинних обмежень є вакцинація.

Для локалізації та ліквідації спалахів здійснюється комплекс  протиепідемічних та профілактичних заходів. Лікарями-епідеміологами направляються рекомендації усім зацікавленим особам та виконавцям щодо вжиття протиепідемічних заходів, відповідно до чинного законодавства України. 

Про спалахи інформуються органи виконавчої влади на місцях,  державний та обласний штаб.

Читайте також: В Україні встановили нові карантинні норми: що буде під забороною

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024