Десять правил майбутньої мами: поради лікарки акушерки-гінекологині з Луцька

06 Вересня 2021, 15:49
Десять правил майбутньої мами 1749
Десять правил майбутньої мами

Лікарка акушерка-гінекологиня Волинського обласного перинатального центру Оксана Костючик дала десять порад майбутнім мамам.

Про те, що варто робити вагітним, лікарка написала на своїй сторінці у фейсбуці. 

«У вашому тілі зародилося нове життя, Божий Дар. Запам’ятайте всі свої дев’ять місяців, щоб благословляти їх, тому що вагітність – це не хвороба, а благодать. Тому насолоджуйтесь кожною хвилинкою перебування у вашому тілі ще одного сердечка, ще однієї душі», – пише лікарка.

Найперше Оксана Костючик радить в усьому і всюди бачити позитив. А це означає – спілкуватися з веселими людьми, слухати приємну музику, дивитися на гарні речі, бути в оточені добрих людей, оточувати себе яскравими кольорами.

Варто подбати і про позитивне емоційне налаштування: на здорову вагітність є запорукою благополучних, легких пологів, і народження міцної, фізіологічно зрілої дитинки. 

Друге – це створення сприятливих умов для народження дитини – психологічних, емоційних, соціальних, фізичних та екологічних.

Третє – вживання здорової, природної, натуральної їжі, максимально насиченої вітамінами, мікроелементами і мінеральними солями: соки, фрукти, овочі, нерафіновані крупи, горіхи, мед, молочнокислі продукти, яйця, м'ясо, риба, свіжа і суха зелень, бобові.

Уникати: копченостей, солених продуктів, маринадів, консерви, консервацій, продуктів, що містять рафіновані борошно, цукор, жири.

Четверта порада – домагатися регулярної та ефективної роботи всіх органів виділення - шкіра, легені, печінка, нирки, без ліків.

П'яте – уникати шкідливих звичок: вживання алкоголю, куріння, наркотиків, пасивного куріння.

Шосте – сонце, повітря і вода здоровий сон, здоровий одяг, взуття –  найкращі друзі майбутніх мам.
Сьоме – щоденна фізична активність – ходьба, гімнастика, вільні танці, самомасаж і йога
для оптимальної психофізичної підготовки до пологів. Навчитися позбуватися стресу і повноцінно відпочивати.
Восьма порада – володіти умінням розслаблятися. Це знадобиться в процесі пологів.
Дев'ята порада стосується виховання майбутнього дитини: класична музика, красива природа, картини, література, комфортна домашня обстановка.
Десята – участь майбутнього батька дитини: турбота, допомога, увага, спільні прогулянки і відпочинок на свіжому повітрі, навчання партнера прийомам масажу і розмовам з вагітним животиком, психофізична підготовка до пологів, спільні розмови з малюком. 
«P.S. Робіть все можливе і неможливе, щоб ваш організм для дитинки був внутрішньоутробним раєм
Дотримуйтесь цих простих заповідей – це найкраще, що Ви можете подарувати своїй ще ненародженій дитинці, яка вже любить Вас із нетерпінням чекає першого побачення і екскурсії тривалістю життя», радить наостанок лікарка. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром