Міфи про медицину: ТОП-5 подкастів про здоров’я

17 Березня 2021, 18:39
1151

У 2020 році, спільно з радіо CID FM  та завдяки підтримці медійної програми Internews, журналісти Район.Медицини створили два сезони подкастів «Район здорової людини».

Ми зібрали найцікавіші, які прослухали понад тисячу людей.

Подкасти – зручний та мобільний формат, коли в дорозі, черзі, чи спортзалі ти можеш прослухати корисну інформацію. Якщо ж вона стосується здоров’я, а гості – відомі медики, то  це чудова можливість дізнатися про перевірені факти й лише доказову медицину.

У програмі «Район здорової людини» спростовували найпоширеніші міфи та давали поради, як бути здоровим.

Найпопулярніша тема виявилася про плоскостопість у дітей. Лікар-ортопед комунального підприємства «Луцька міська дитяча поліклініка» Володимир Трофимович Гітуляр розповів про тривожні «дзвонити», та як можна запобігати захворюванню.

 

 

Також чимало людей прослухали подкаст «Міфи про дитячу та підліткову гінекологію». Валентина Петрівна Вдовенко – лікарка-гінекологиня дитячого і підліткового віку Луцької міської дитячої поліклініки детально розповіла коли дівчаток вперше потрібно вести на огляд, та чому це не страшно, а важливо.

 

Важлива тема інсультів та депресії. Оксана Миколаївна Жешко – лікарка-нервопатологиня, неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, членкиня Європейської асоціації неврології та Європейської організації інсульту протягом години розповідала, як розпізнати хворобу та допомогти при перших ознаках. А також про профілактику та родинну підтримку.

 

 

Ще один популярний подкаст теж стосувався дитячого здоров’я. Про те, чому дитина заїкається та як виявити неврози говорила лікарка-неврологиня дитячою, завідувачкою денного стаціонару комунального підприємства «Луцька міська дитяча лікарня» Оксана Валеріївна Кужель.

 

 

Дуже дискусійна тема вакцинації, адже саме тут чи не найбільше міфів. Їх спростовувала дитяча лікарка імунологиня Волинського обласного центру громадського здоров’яфахівчиня з імунопрофілактики Ірина Грабовська-Микитюк.

 

 

За час реалізації проєкту тисячі Волинян мали нагоду отримати експертні поради від лікаря, не йдучи на прийом.

Читайте також:  Виданню Район.Медицини виповнився один рік

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024