Протягом року 22 жителів Рожищенського краю хворіли на інфекційні недуги

10 Березня 2021, 15:48
Рожищенська лікарня 464
Рожищенська лікарня

На засіданні постійної комісії міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили стан епідемічної ситуації в районі, в тому числі на території Рожищенської громади.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міськради.

За словами завідувача Рожищенського районного лабораторного відділення Миколи Демидюка, у 2020 році зареєстрували 22 випадки інфекційних захворювань: 13 – гастроентероколітів, 4 – сальмонельозу, 1 – педикульозу.

«Такі захворювання, як лептоспіроз і правець у нас дуже рідко реєструють, особливо правець, його не виявляли протягом останніх 25 років. Випадок правцю зареєстрували минулоріч у селі Навіз, лептоспіроз – у Єлизаветині. На щастя, хворі одужали, хоча захворювання на правець часто закінчується летально, адже в Україні нема протиправцевої сироватки», – розповів Микола Тихонович.

Читайте також: Від початку року на Рожищенщині виявили вісім сімейних спалахів захворювання на COVID-19

За медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулося 27 людей, дев’ятьох із них покусали невідомі собаки, одну особу – собака хворий на сказ, всім було призначене відповідне лікування.

«У Рожищі спостерігається велика кількість бродячих тварин, які становлять загрозу для місцевих жителів. Тому серед населення постійно проводиться профілактична робота щодо недопущення захворюваності на сказ», – підсумував Микола Демидюк.

Читайте також: У Рожищі може знову запрацювати цілодобова аптека

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром