У Рожищі може знову запрацювати цілодобова аптека

10 Березня 2021, 13:51
Аптека вночі 650 Джерело: https://news.tut.by
Аптека вночі

На засіданні постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту, здоров’я, у справах сім’ї та молоді, регламенту та кадрової політики підняли питання організації цілодобового режиму роботи аптеки на території громади.

Проблему обговорювали депутати спільно з міським головою і представниками аптек, що працюють у місті Рожище. Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

У місті працює дев’ять аптек п’яти фармацевтичних мереж: «Сальве», «Фітоцентр», «Подорожник», «Волиньфармпостач», «Волиньфарм». Ще кілька років тому в лікарні вночі працював аптечний пункт «Волиньфарм». Для людей це було зручно, адже без проблем кожен мав змогу придбати необхідні медикаменти.

«Аптеки – це соціальний напрямок для населення. Бізнесу необхідно звертати на це увагу. Ми спільними зусиллями повинні напрацювати алгоритм дій зі створення комфортних умов для мешканців громади з мінімальними для всіх затратами», – звернувся до присутніх міський голова Вячеслав Поліщук.

Кожен із представників своєї мережі наголосив на тому, що утримання хоча б однієї аптеки вночі для їхнього бізнесу нерентабельне. Адже виникають додаткові витрати на збільшення штату і на подвійну оплату фармацевту за нічну зміну, а нічний чек не перекриває їх.

Директор мережі «Волиньфарм» Станіслав Шайко, як варіант, запропонував нічні чергування різних аптек, наприклад, помісячно чи піврічно. Але його пропозицію не підтримав очільник «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

Регіональна представниця «Подорожнику» Інна Шергей повідомила, що їхня мережа готова відкрити аптеку, яка працюватиме цілодобово, якщо їм в оренду нададуть приміщення в лікарні.

Цю пропозицію підтримали всі члени постійної комісії та доручили директору комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Віктору Редзію провести зустріч із представником аптеки щодо вирішення питання оренди.

Читайте також: В Іваничах перейменують лікарню

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024