У Луцькому районі закінчили реконструкцію амбулаторії

06 Серпня 2020, 11:36
1067

Відтепер у селі Зміїнець працює сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Голова ОДА Юрій Погуляйко завітав в амбулаторію ЗПСМ, щоб перевірити якість робіт по реконструкції, які нещодавно закінчилися. 

Зміїнецька амбулаторія ЗПСМ, що у Луцькому районі, розміщена в приміщені колишнього ФАПу, який було реконструйовано під амбулаторія за кошти субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з системами кровообігу у Волинській області спільного МОЗ та Світового банку проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Вартість виконаних робіт – 4 млн 913 тис. 456 грн. За кошти проєкту амбулаторію також забезпечили офісними меблями, медичним та комп’ютерним обладнанням (ПК, принтери, ноутбуки).

Однак, очільник області поцікавився чи усього вистачає для повноцінної роботи, та які є питання, у вирішенні яких необхідна допомога. Так, сімейний лікар Людмила Левчук розповіла, що є потреба у якісній оргтехніці, у пральній машині та газонокосарці, але найгостріше потребують автомобіля для виїзду сімейного лікаря.

На сьогодні в амбулаторії працює 3 сімейних лікаря, з якими задекларовано 6 тис. населення. І як відзначила Людмила Петрівна, люди продовжують звертатися. Тож голова облдержадміністрації зазначив, що обов’язково це питання триматиме на контролі.

Щодо виконаних робіт, то все виконано якісно. Нині очікують лише завершення оформлення документації та видачи сертифікату.

Читайте також: Громадська рада Луцька закликає центральну владу скасувати «червону зону»







Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024