Громадська рада Луцька закликає центральну владу скасувати «червону зону»

05 Серпня 2020, 16:19
Фото ілюстративне 480
Фото ілюстративне

Громадська рада Луцька звернулася до представників центральної державної влади із проханням скасувати «червону зону» в місті. 

Звернення стостується президента Зеленського, голови ВР Разумкова та прем'єр-міністра Шмигаля, а також ряду нардепів. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Частину звернення подаємо: 

«На території Волині загалом і в Луцьку зокрема з середини березня 2020 р., коли розпочалася боротьба з поширенням коронавірусної пандемії та лікування хворих на Covid-19, органами місцевого самоврядування, громадськими благодійними організаціями та соціально відповідальним бізнесом профінансовано та реалізовано чимало заходів, спрямованих на подолання «чуми ХХІ століття». У Луцьку діяли відповідально, професійно і дуже часто навіть на випередження, що допомогло мінімізувати негативні наслідки поширення коронавірусу.

У той же час дії центральних органів влади щодо забезпечення медзакладів апаратурою і розхідними матеріалами для проведення аналізів, лікування хворих, мінімізації економічних збитків суб’єктам підприємництва через вимушене безробіття назвати вичерпними не доводиться.

Натомість Луцьк вимушений із 3 серпня 2020 р. існувати в умовах нових обмежень, заборон і покарань, які не покращують ситуацію по суті, а загрожують вибухом соціального невдоволення невмотивованими діями центральних органів влади.

Виходячи з вище наведеного, Громадська рада при Луцькому міському голові закликає всі уповноважені на це посадові особи та органи центральної державної влади вжити оперативних та вичерпних заходів щодо скасування ухваленого 31 липня 2020 року Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій рішення про віднесення м. Луцька до «червоної зони» карантинних обмежень, а також вирішити питання про не притягнення до відповідальності суб’єктів підприємництва, котрі продовжують надавати лучанам життєво необхідні послуги».

Читайте також«Кількість хворих збільшується», – луцький лікар про ситуацію з коронавірусом. ОНОВЛЕНО

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024