Рівненщина отримала медичне обладнання, що допоможе лікарям рятувати кінцівки від ампутацій

27 Березня 2024, 14:32
Рівненщина отримала медичне обладнання, що допоможе лікарям рятувати кінцівки від ампутацій 278
Рівненщина отримала медичне обладнання, що допоможе лікарям рятувати кінцівки від ампутацій

Рівненська міська лікарня отримала потужне устаткування для травматології та ортопедії.

Таку допомогу надав американський Фонд RT Weatherman. Загальна вартість – майже 11,5 мільйона гривень, повідомили у Рівненській ОВА.

Допомога надається в межах проєкту з підтримки українських поранених та постраждалих внаслідок війни. Частина донації – це травматологічні та ортопедичні засоби, завдяки яким лікарі рятуватимуть українців від ампутації та зберігатимуть кінцівки тисячам пацієнтів.
«Сьогодні медики одержали вже другу партію допомоги. Перша частина надійшла на початку року. Таке обладнання застосовують при остеосинтезі. Це метод хірургічного лікування переломів, що полягає у з’єднанні фрагментів зламаної кістки і стабільній фіксації в анатомічно правильному положенні. Основними матеріалами для виготовлення фіксаторів є титан і його сплави», – розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
Очільник області додав, що Рівненська ОДА продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами і розвивати реабілітаційний хаб в області. Відчувати підтримку цивілізованого світу у цей час для нас важливо, як ніколи.

До слова, Рівненщина є однією із шести областей, хто отримав таку допомогу в межах проєкту.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024