В Україні відновили 871 медичний заклад, які пошкодили російські окупанти

25 Березня 2024, 15:28
В Україні відновили 871 медичний заклад, які пошкодили російські окупанти 994
В Україні відновили 871 медичний заклад, які пошкодили російські окупанти

Попри постійні обстріли та бомбардування Росією української інфраструктури, зокрема лікарень, амбулаторій, пологових, поліклінік тощо, роботи з відновлення тривають з перших місяців повномасштабної війни.

Так, за понад 25 місяців у різних областях України повністю або частково відновлений 871 об’єкт медзакладів. Зокрема, 513 об’єктів відновили повністю та ще 358 – частково. Найбільше – в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях, повідомили у МОЗ.

Один із пріоритетів для держави є відновлення медичної інфраструктури, щоби забезпечити безперешкодний доступ кожного пацієнта до якісної та потрібної медичної допомоги. Саме тому, попри постійні атаки російської армії, МОЗ разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби українські медики у цей складний час могли працювати та надавати медичну допомогу населенню. 

Також у МОЗ зазначають, що за цей час ворог пошкодив 1554 об’єкти медзакладів та ще 205 об’єктів зруйнував повністю (об’єкти відновленню не підлягають). 

Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей. У повному обсязі отримати інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо. 

Крім того, російська армія знищила 257 автівок екстреної медичної допомоги, 150 – пошкодила та ще 125 – захопила. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024