У стабілізаційні пункти та передовим хірургічним групам потрібні військові медики

25 Березня 2024, 11:31
У стабілізаційні пункти та передовим хірургічним групам потрібні військові медики 1164
У стабілізаційні пункти та передовим хірургічним групам потрібні військові медики

Військові лікарі стабілізаційних пунктів та передових хірургічних груп закликають своїх цивільних колег ставати до строю.

Про потреби у військових медиках повідомили у Командуванні медичних сил ЗСУ.

Медичні службовці, що забезпечують етапи медичної евакуації поранених воїнів, потребують кадрового поповнення таких фахівців як:

  • лікарів-анестезіологів;
  • хірургів;
  • травматологів;
  • та середнього медичного персоналу.

Під час свого планової поїздки вздовж лінії розмежування, командувач Медичних сил ЗС України генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук обговорив ці питання із профільними фахівцями та їх командирами.

Лікарі стабілізаційних пунктів виснажливо працюють вдень та вночі, адже навіть тоді продовжується медична евакуація поранених захисників.

Робоча поїздка показала — попри активні бойові дії та навантаження, медики на передовій стабільно та впевнено рятують життя та здоров’я наших бійців.

Також протягом останніх місяців Командування МС ЗС України спростило процедуру списання втраченого медичного майна. Зараз списання АМЗІ та її складових триває у найкоротші терміни.

Це, своєю чергою, зменшує необхідність начальників медичних частин звертатися до цивільних громадян для отримання необхідної допомоги.

Все це стало можливим завдяки вчасній комунікації усієї військової вертикалі та Міністерства оборони України.

«Дякуємо військовим медикам усіх ланок, які попри втому, продовжують прокладати наш шлях до остаточної Перемоги над ворогом! Закликаємо цивільних медиків ставати до лав Медичних сил Збройних Сил України та бути там, де найбільше потрібні ваш професіоналізм!», – йдеться у дописі. 

Читайте також: Обмежено придатним до військової служби доведеться повторно пройти військово-лікарську комісію

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024